Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 

Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) volgt workshop ‘De Ontgijzeling’

Op dinsdag 17 november 2009 heeft Luttikholt.com en Arjan Erkel Advies voor het Waalwijks Bedrijven Platform, onderdeel van BZW, de workshop ‘De Ontgijzeling’ verzorgd. Op een bijzondere locatie, het Efteling hotel, waren 70 ondernemers aanwezig om aan deze interactieve workshop deel te nemen. ‘Vanuit de BZW en het WBP organiseren we regel-matig bijeenkomsten voor onze leden en we vinden het daarin belangrijk aan te sluiten bij de actualiteit, zegt Peggy van Grinsven secretaris van BZW. Hoe om te gaan als ondernemer met grote veranderingen en succesvol bijsturen in moeilijke situaties is in de huidige tijd een belangrijk onderwerp voor organisaties. De workshop sluit daar zeer goed op aan.In 2002 werd Arjan Erkel als Country Manager bij Artsen Zonder Grenzen ontvoerd en na 607 dagen gevangenschap weer vrijgelaten. Een gebeurtenis met hoge impact. Vanuit zijn expertise als organisatie adviseur maakt Karel Luttikholt de vertaalslag naar het bedrijfsleven. Wat zijn voor uw organisatie de belangrijkste veranderingen in de huidige markt en welke impact heeft dit op u? Hoe stuurt u bij en zorgt u dat uw medewerkers meeveranderen? Aan de hand van het ontgijzelingsmodel bestaande uit de 5 A’s: Analyse, Acceptatie, Ambitie, Actie en Authentiek gedrag werd een parallel gelegd tussen de sterk gewijzigde omgeving van Arjan Erkel en organisatieveranderingen in de huidige tijd. Door diepgang af te wisselen met luchtige oefeningen ontstond er een mooi interactief geheel, aldus Van Grinsven.

 
Enkele reacties van deelnemers:
Het was de eerste keer in al die jaren dat mijn collega ondernemers zo openhartig waren, dat vond ik erg bijzonder. Ook het omzetten van het verhaal naar concrete acties sprak me erg aan, dat doe ik zelf ook graag (lekker praktisch). Marina Moons, directeur Moons Architecten
‘Indrukwekkende levenservaring gekoppeld aan dagelijks management’, Brigitte van Wagenberg, branchemanager Adecco
‘Het verhaal en de bevindingen van Arjan zijn uniek. Het teruggrijpen daarop van Karel is erg verrassend. Wat goed is blijven hangen is het observeren van mensen en het gestelde doel voor ogen houden’: George Hanekamp, algemeen directeur WML en voorzitter van WBP.