Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 

Strakke sturing zorgt voor sterke verbetering dienstverlening Getronics

Met een wereldwijde omzet van 2,2 miljard euro en circa 14.000 medewerkers is Getronics
de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd. Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics medewerkers en organisaties beter te presteren.

Door de veranderingen in de markt en de economische crisis heeft Getronics haar organisatie in de afgelopen periode aangepast. Voor ons is het heel belangrijk onze organisatie en dienstverlening continu aan te passen aan de wensen van de klant, vertelt Henk Kreft, Business Director bij WorkSpace Management van Getronics. Daarbij dienen we tevens rekening te houden met onze eigen opbrengsten- en kostenstructuur. De wijzigingen in de organisatie hebben enige druk gelegd op de kwaliteit van de dienstverlening bij enkele klanten. We hebben Luttikholt.com gevraagd om in samenwerking met Naumac ons op basis van interim management  te helpen. Doel was te komen tot het herstellen van de kwaliteit van dienstverlening en leiding te geven aan de beheerorganisatie met 50 medewerkers.

 

www.getronics.com

De aanpak was praktisch, gestructureerd en met een hoge executiekracht. We hebben een klein kernteam samengesteld en samen met medewerkers in enkele dagen een inventarisatie gemaakt waar de issues lagen, stelt Karel Luttikholt desgevraagd. Door een strakke operationele sturing op dagbasis en een heldere taakverdeling hebben we in korte tijd duidelijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel weer op de vloer teruggebracht. Een ieder heeft de schouders er onder gezet. Verder hebben we stap voor stap de oorzaken van de issues inzichtelijk gemaakt en hebben we het rework verminderd. Hierdoor werd het kernproces verbeterd, waardoor medewerkers efficiënter met hun beschikbare tijd konden omgaan.

Het resultaat mag er zijn. Binnen een korte periode van twee maanden is de kwaliteitsnorm gestegen van 50% naar 97%. Daarbij hebben we een kostenreductie kunnen neerzetten van 20%. Deze aanpak van Luttikholt.com waarbij het verbeteren van de dienstverlening hand in hand gaat met kostenreductie heeft het rendement en de klanttevredenheid sterk positief beïnvloed. Complimenten voor de inspanningen en het resultaat. We zullen in de toekomst zeker weer gebruik maken van Luttikholt.com, aldus Kreft.