Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 

Gevangenschap of vrijheid? De keuze is aan u.

Op donderdag 12 april hebben Arjan Erkel en Karel Luttikholt in ons Tabakhuis een seminar gegeven met als thema ‘ontgijzelen’. Met behulp van het ontvoerings-verhaal van Arjan Erkel werd duidelijk hoe je succesvol kunt bijsturen in moeilijke situaties. Organisatieadviseur Karel Luttikholt maakte de vertaalslag naar leiderschap in de huidige markt.

 

Arjan Erkel werd in zijn rol als country manager bij Artsen zonder Grenzen op 12 augustus 2002 op brute wijze ontvoerd in Machatsjkala, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan, waar hij sinds april 2002 werkte voor de Zwitserse missie in Dagestan. Maar liefst 607 dagen leefde hij tussen leven en dood. Op Eerste Paasdag, 11 april 2004, werd Arjan vrijgelaten.

Gedurende zijn gevangenschap zat hij 20 maanden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten, torren en muizen. Maanden lang heeft hij geen gezicht gezien: hij werd bewaakt door zwaar bewapende mannen met maskers. Meerdere malen vreesde hij voor zijn leven, werd mentaal heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop.

Van belemmeringen naar kansen
Arjan Erkel heeft na zijn gevangenschap de workshop 'De Ontgijzeling' samengesteld. Organisatieadviseur Karel Luttikholt heeft zijn kennis en ervaring in het bedrijfsleven toegevoegd in het 'ontgijzelingsmodel'. De interactieve bijeenkomst van deze twee inspirators geeft inzicht in het omzetten van belemmeringen naar kansen.

 

Karel begon met een interactieve inleiding en vervolgens vertelde Arjan gedetailleerd over zijn ontvoering, zijn omgang met de moslimrebellen, de 20 maanden in zijn donkere kamer onder de grond en de enorme impact die de ontvoering op hem heeft gehad.

Vanuit zijn expertise als organisatieadviseur maakte Karel de vertaalslag naar het bedrijfsleven en ontstond er een prettige interactie en actieve betrokkenheid van de gasten. Veel situaties waren herkenbaar en men kreeg inzicht in nieuwe kansen in de huidige markt.

Gesigneerd boek
Als dank ontvingen de aanwezige gasten het boek ‘Ontvoerd, 607 dagen tussen leven en dood’, persoonlijk gesigneerd door Arjan. Het seminar werd afgesloten aan de bar bij Berveling waar men onder genot van een drankje kon napraten en netwerken.