Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact






 


Managementteam Avans volgt MBTI teamdag

Het managementteam van Avans Marketing, Communicatie en Studentenzaken wilde graag meer inzicht in de persoonlijke voorkeurstijlen, drijfveren en karakterprofielen van de MT leden. Met behulp van de gerenommeerde methodiek Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) werd het individuele profiel doorgenomen en de samenwerking binnen het team behandeld. Luttikholt.com heeft deze teamdag begeleid.

Aanleiding
Persoonlijke ontwikkeling van management en medewerkers is een belangrijke factor binnen Avans. Om te ontwikkelen en in teamverband nog beter samen te werken is inzicht in de persoonlijke voorkeurstijlen van jezelf en die van collega’s essentieel. Dat is de belangrijkste reden waarom Avans de vraag aan Luttikholt.com heeft gesteld om hierbij te ondersteunen. In samenwerking met organisatiepsycholoog, Hans de Vos, is een MBTI teamdag georganiseerd.

Aanpak
Op een rustieke locatie, los van de dagelijkse drukte, kon elke deelnemer volledig aandacht besteden aan de eigen persoonlijke ontwikkeling. Elke deelnemer heeft in de voorbereiding twee vragenlijsten ingevuld. De MBTI vragenlijst en de karaktertest. Tijdens het dagprogramma (meerdaagse is mogelijk) zijn in de ochtend met name de voorkeurstijlen van de MBTI en de uitkomsten van de karaktertest besproken. Deze unieke combinatie van beide methodieken geeft inzicht in iemands persoonlijke individuele profiel en hoe zich dit verhoudt tot andere persoonlijke voorkeurstijlen. In de middag is met name ingegaan op wat het inzicht in elkaars profielen nu betekent voor de samenwerking onderling.

Resultaat
De combinatie van de MBTI methodiek en karaktertest verschaft inzicht in iemands persoonlijke individuele profiel en hoe zich dit verhoudt tot andere persoonlijke voorkeurstijlen. Aan het einde van de workshop heeft het team inzicht en duidelijkheid in elkaars profielen en wat dit betekent voor de samenwerking onderling.

www.avans.nl