Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 


Workshop ‘De Ontgijzeling’ helpt organisaties bij veranderingsproces

Wat heeft een gijzeling nu met organisatie-veranderingen te maken? Nieuwsgierig?
Voor diverse organisaties heeft Luttikholt.com in samenwerking met Arjan Erkel de workshop ‘De Ontgijzeling’ verzorgd. De omgeving verandert snel en hoe zorg je nu dat een veranderingsproces voor een organisatie succesvol verloopt?

Luttikholt en Erkel hebben het antwoord, De workshop ‘De Ontgijzeling’ is een echte verrijking voor organisaties, management en medewerkers die in een veranderingsproces zitten of tegemoet gaan.

Aanleiding
Het managementteam van CNV Vakcentrale staat voor nieuwe keuzes. BZW werkgevers-organisatie wilde graag voor haar leden een themabijeenkomst over ‘veranderen in moeilijke tijden’. Pieterman.com wilde met haar belangrijkste klanten in gesprek over groei en leider-schap. De Rotterdamse taxicentrale biedt een tiental  workshops aan voor haar medewerkers. Adviesburo Management in Motion heeft het thema ‘succesvol omgaan met grote veranderingen’ georganiseerd als event voor haar opdrachtgevers en aangesloten  interim managers. Allemaal voorbeelden waarbij de workshop ‘De Ontgijzeling’ aanleiding was om het thema ‘veranderen’ interactief te bespreken voor, managers, medewerkers, klanten etc.

Aanpak
Als directeur bij Artsen Zonder Grenzen werd Arjan Erkel 607 dagen gegijzeld in Dagestan door moslim rebellen. Een grote verandering in zijn leven. Aan de hand van vijf A’s van veranderen (Analyse, Acceptatie, Ambitie, Actie en Authentiek gedrag) wordt interactief met de deelnemers ingegaan hoe zij met veranderingen omgaan. Men krijgt vragen, oefeningen en tips Je wordt als het ware ‘ontgijzeld’ uit bestaande patronen. Voor elke opdrachtgever wordt in de voorbereiding zoveel mogelijk ingegaan op specifieke thema’s, ontwikkelingen e.d. die spelen binnen de organisatie. Zo wordt elke workshop op maat gemaakt voor een maximaal rendement bij de deelnemers.

Resultaat
Uit de zeer positieve reacties die we telkens van deelnemers mogen ontvangen blijkt dat het bewustwording creëert en voor een ieder praktische aanknopingspunten oplevert hoe succesvol te veranderen.

www.luttikholt.com/workshop.html