Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 


Kadaster volgt workshop productmanagement

De kerntaken van het Kadaster bestaan met name uit het uitvoeren van activiteiten voor de Rijksoverheid op het gebied van Rechts-zekerheid en Geo-informatievoorziening. Om haar dienstverlening steeds beter te laten aansluiten op de wensen van de markt wil het Kadaster komen tot een eenduidige producten en diensten portfolio ontwikkeling. Luttikholt.com heeft een meerdaagse workshop Productmanagement verzorgd.

Aanleiding
Onder het takenpakket van het Kadaster vallen onder andere registratie van vastgoed, schepen en luchtvaartuigen. Daarnaast is Geo informatie en locatiebepaling steeds belangrijker geworden voor allerlei branches en toepassingen. Denk onder andere aan het toenemend gebruik van navigatie, google maps, gegevens over woningen etc. Het Kadaster wil haar bestaande en nieuwe portfolio nog meer in lijn brengen met de wensen van de zakelijke en particuliere markt.

Aanpak
Luttikholt.com heeft in samenwerking met Management-in-Motion de workshop ‘Productmanagement’ verzorgd. De deelnemers waren een doorsnede van management, marketing en betrokken medewerkers. Kern van de workshop was een gemeenschappelijk kader creëren over de impact van de introductie van productmanagement binnen het Kadaster. Naast een theoretisch kader werd vooral heel praktisch ingegaan op de vraag wat productmanagement betekent, hoe dit in te vullen voor het Kadaster, welke productroadmap stellen we vast en welke organisatorische implicaties heeft het.

Resultaat
De workshops hebben ‘productmanagement’ op de kaart gezet binnen het Kadaster. Er zijn praktische handvatten aangereikt hoe hier in de toekomst invulling aan te geven. De workshop ‘productmanagement’ heeft een basis gelegd voor een eenduidige portfolio ontwikkeling.

www.kadaster.nl