Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 


KPN realiseert sterke stijging aantal glasvezelaansluitingen

Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de glasvezelaansluitingen van KPN is de afgelopen zes maanden sterk gestegen. Door een actieve regionale marktbewerkingscampagne is het aantal sterk gegroeid. Luttikholt.com heeft voor KPN het Programma Management verzorgd en het kernteam aangestuurd dat verantwoordelijk is voor de uitrol van zakelijk glas.

Aanleiding
KPN heeft fors geïnvesteerd in glasvezel en deze op vele bedrijventerreinen en stedelijke gebieden aangelegd. Klanten kenden onvoldoende de voordelen van glasvezel en wisten niet dat het al voor hun deur lag. We hadden alle losse componenten voor een succes beschikbaar. We misten alleen een eenduidige, gestructureerde aanpak om tot executiekracht te komen, zegt Toine Klok, directeur KPN BPO. Daarom zochten we een ervaren externe programma manager om alle componenten bij elkaar te brengen en de marktbewerking te begeleiden. Doel was een positieve trendbreuk te realiseren in de verkoop van het aantal glasvezelaansluitingen.

Aanpak
Allereerst is er een multidisciplinair kernteam gevormd met verschillende expertisegebieden. Waaronder productmanagement, marketing, communicatie, verkoop en operatie. Tevens is middels databasemanagement de exacte markt in kaart gebracht. Naast een Direct Mail campagne zijn potentiele klanten ook gebeld om hun kennis te laten maken met de voordelen van glasvezel. De persoonlijke toelichting en afspraken werden verzorgd door de business partners van KPN. Dit alles ondersteund met regionale websites, testemonials, nieuwesbrieven, opleidingen voor verkoopmedewerkers en business partners etc.

Resultaat
Binnen 6 maanden is er een significante trendbreuk bewerkstelligd. Door deze wijze van projectaanpak zijn er duizenden extra leads ontstaan, zijn processen gestroomlijnd, rollen duidelijk verdeeld en zijn de verkoopresultaten sterk verbeterd.

Luttikholt.com heeft uitstekend de verschillende componenten opgepakt en een eenduidige en gestructureerde lijn gebracht in deze marktbewerking. Het heeft goed gebruik gemaakt van de kernkwaliteiten van het team, waardoor er een geoliede machine ontstond zegt Toine Klok, directeur KPN Business Partner Organisatie. Luttikholt.com heeft het niet bij een papieren exercitie gelaten, maar een vertaling gemaakt naar de operatie. Met een gestroomlijnd proces en sterk stijgende verkoopresultaten als gevolg, aldus Klok.

www.kpnglasvezel.nl